C# Object Kullanımı No Further Mystery



C# ile nesne erişimi C# ile script yazımı C# ile Tag erişimi C# ile tüm taglara ulaşım forumumuzda cemi Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysa WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıtlama olmadan tasarlabilir.

Veritabanı aksiyonlemleri yaparken, Object sınıfı ekseriya veri nesnelerini özümleme buyurmak için kullanılır. Bu şekilde veritabanı hizmetlemleri elan modüler hale gelir ve data manipülasyonu kolaylaşır.

Protected: Yoklama, sırf türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, kontrolörün erişimi sınırlanmışdır ve yalnızca belirli sınıflar tarafından erişilebilir.

Örneğin veritabanından bir araç silindiğinde bir metodun çaldatmaıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çkırmızııştırılması delegate ile yapılır.

AcceptTab                : VArsayılan değeri "false"'dır.şayet "true" yaparsanız Klavyeden Tab Tuşuna edisyonldığındaki başka nesnelere gitmez.

Bu tip uygulamalarda, kullanıcı arabirimi elemanlarının manzum bir şekilde yerleştirilmesi ve düzenli edilmesi önemlidir ve tableLayoutPanel bu ihtiyaca karşılık verebilir.

2010 seneından bu yana Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak meslek liselerinde yer yapmaktayım.

WinTr’ye yeni eklenen ve bütün tag bileğerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı RWTagValue fonksiyonu C# yararlanmaı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon adına Tag’lara aracısız erişim yapsalar henüz hayır evet.

Doğrusu anlayacağınız “int” kadar, “bool” kadar haysiyet tipli bir kararsız peydahlamak istiyorsanız struct yapkaloriı yeğleme edebilirsiniz.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi kucakin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true gestaltlırsa form’ umuz tasar çizim simultane ve çtuzakışma anında çtuzakıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğalışveriştirmeye destur vermez.

                     True;Yazgılan yazı texbox'un cidarına ulaştığında bi C# Object Kullanımı madun satıra geçer.

Bu makalede, bu şemalara ve bunların özelliklerine umumi bir bakış esenlanır. Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri tanıtma.

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) örgülarından olan class gestaltsına gereğince elan görgüsüz düzeyde konulemler gerçekleştirmemizi sağlayan ve belirli bir ekipman engellemelerı indinde çitndıran struct yapısını C# diline özel ele alacağız.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı No Further Mystery”

Leave a Reply

Gravatar